Nadace CERGE-EI vyhlašuje 14. ročník grantových programů na podporu a rozvoje ekonomického vzdělávání, výuky a výzkumu

Typy aktivit a projektů, které mohou být podpořeny:

• Semináře, konference, kulaté stoly apod.
  • Publikování ekonomického výzkumu
  • Podpora integrace absolventů Ph.D. studia v zahraničí do výzkumu a výuky v ČR
  • Zahraniční stáže Ph.D. studentů
  • Projekty zaměřené na rozvoj a zkvalitnění studijních programů vysokých škol
  • Obdobné projekty prokazatelně přispívající k rozvoji ekonomického vzdělávání a výzkumu v ČR

Témata:

Tematicky mohou podpořené aktivity obsáhnout libovolné téma ekonomického výzkumu a vzdělávání (mikro a makroekonomie, Česká republika a EU, finanční a kapitálové trhy, ekonomie trhu práce, sociální politika, veřejné finance, ekonomie práva atd.). Výběrová komise bude usilovat o to, aby podpořené projekty byly jako celek tematicky rozmanité. Při hodnocení došlých žádostí o grant bude přihlíženo k využitelnosti výstupu projektu v praxi a k plánované spolupráci mezi výzkumnou instituci a podnikatelskými subjekty nastavené tak, aby získané poznatky vedly k posílení výkonnosti ekonomických subjektů a růstu konkurenceschopnosti.

Výše grantů v roce 2014: Nadace podpoří projekty ve výši 50.000 – 100.000 Kč.

Z účasti ve výběrovém řízení jsou vyloučeny:

• Fyzické osoby a právnické osoby založené za účelem podnikání, politické strany a politická hnutí a společenství vlastníků jednotek, církve a náboženské společnosti, církevní právnické osoby vyjma církevních právnických osob poskytující sociální, zdravotnické, vzdělávací a kulturní služby
  • Stát, jednotky územní samosprávy

Termín pro podání žádostí je pondělí 15. září 2014, 17:00 hodin.

Jak podat žádost:

Žadatelé, kteří se chtějí zúčastnit výběrového řízení, musí nejpozději do pondělí 15. září 2014 předložit Nadaci CERGE-EI následující informace:

• vyplněný formulář Žádost o grant a náklady na rozpočet (1 originál + elektronická verze žádosti buď zaslaná již předem emailem na nadace@cerge-ei.cz nebo přiložena na CD)

Organizace zasílají:

• 1x výroční zpráva / zpráva o činnosti (nejlépe v elektronické podobě emailem nebo přiložena na CD) a 1x účetní uzávěrka (výsledovka) není-li součástí výroční zprávy
  • 1x kopie stanov / zákládajících listin / výpis z registru ekonomických subjektů (emailem nebo na CD)

Jednotlivci připojují:

• Curriculum Vitae
  • Doporučení akademického supervisora / školy

Další informace:

• Doba trvání:  u jednoletých projektů je maximální doba 12 měsíců,
  • Spolufinancování grantů: žadatel má povinnost zajistit spolufinancování v minimální výši 10 %,
  • Víceleté projekty se letos NEVYHLAŠUJÍ,
  • Žadatelé – organizace i jednotlivci mohou podat v rámci jedné uzávěrky více než jednu žádost,
  • Jak probíhá výběrová procedura více zde …,
  • Kam se žádost předkládá: Originální žádost s podpisy statutárního zástupce včetně příloh musí být doručeny v obálce osobně nebo poštou na následující adresu:
    Nadace CERGE-EI,  P.O. Box 882,  Politických vězňů 7, 111 21 Praha 1.

Termín vyhlášení výsledků: vybrané organizace budou o výsledcích vyrozuměny písemně nejpozději do 31. října 2014.