3. ročník soutěže pro vysokoškolské studenty a studentky New Economic Talent 2016 má svého vítěze

V pondělí 21. listopadu se konalo finále a naše studentská soutěž má již svého vítěze. Letošních 5 prácí bylo vybráno z celkového počtu obdržených 107 prací ze 48 zemí.

Do prvního kola postoupilo 89 prací ze 30 zemí. V prvním kole hodnotící komise vybrala TOP 12 prací a také udělila titul nejlepší bakalářské práce.

Podobně jako v minulých letech všichni finalisté, kteří přijeli do Prahy, předvedli vynikající prezentace a členové hodnotící komise ve složení Gerard Roland z University of California, Berkeley, Sergey Slobodyan z CERGE-EI a Andreas Menzel též z CERGE-EI, jim nabídli zpětnou vazbu a doporučení pro jejich budoucí výzkum.

Vítězkou letošního ročníku se stala Zsofia Komuves z Central European University a její práce s názvem: The Effect of Incarceration on Labor Market Outcomes in Hungary. Sdílené 2. místo obdržel Barna Elek Szabó také z Central European University s prácí s názvem: Short-term Trading and Informational Cascades in Financial Market, a Michal Šoltés z Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd Karlovy Univerzity s prácí s názvem: Optimal Unemployment Insurance, Distance to Frontier, and Endogenous Growth Model.

nejlepší bakalářská práce

Hodnotící komise vybrala práci Azizbeka Tokhirova z Westminster International University in Tashkents s názvem Remittances and Expenditure Behavior of the Household Members Left Behind: Evidence from Tajikistan a ohodnotila ji jako nejlepší bakalářskou práci. Přestože nebyla mezi finalisty, zasloužila si zvláštní uznání.

Do první dvanáctky se dostaly následující práce - TOP 12

letošními finalisty byli:

Zsofia Komuves, Central European University
Práce s názvem: The Effect of Incarceration on Labor Market Outcomes in Hungary

Levente Lippenszky, Eötvös Loránd University
Práce s názvem:: Inflation Dynamics in New Keynesian Models with Cost Channel

Michal Šoltés, Institut ekonomických studií Fakulty sociálních věd Karlovy Univerzity
Práce s názvem:: Optimal Unemployment Insurance, Distance to Frontier, and Endogenous Growth Model

Barna Elek Szabó, Central European University
Práce s názvem: Short-term Trading and Informational Cascades in Financial Markets

Ondřej Tobek, University of Cambridge
Práce s názvem: In Search of Ultimate Low Frequency Liquidity Proxy