Posláním nadace je všestranná podpora a rozvoj ekonomického vzdělávání, výuky a výzkumu

net.jpg

Soutěž New Economic Talent

Soutěž je otevřena všem studentům bakalářského a magisterského studia jakéhokoliv oboru, kteří se zajímají o současné ekonomické otázky a chtějí lépe pochopit procesy, které “formují svět”. Soutěž je mezinárodní, dvoukolová a probíhá v anglickém jazyce.  První místo je odměněno peněžitou výhrou ve výši 1000 USD.

granty.jpg

Otevřená grantová řízení

Tematicky mohou podpořené aktivity obsáhnout libovolnou oblast ekonomického výzkumu a vzdělávání např. mikro a makroekonomie, Česká republika a EU, finanční a kapitálové trhy, ekonomie trhu práce, sociální politika, veřejné finance, ekonomie práva atd.

cerge.jpg

Podpora CERGE-EI

Mezi nejčastější formy podpory patří studentská stipendia, studentské zahraniční pobyty, podpora profesorů, podpora Knihovny CERGE-EI, aktivity typu publikační činnosti a další.

pilotprojekty.jpg

Pilotní projekty

V roce 2010 a 2011 jsme poprvé podpořili kromě institucí i jednotlivce – nadějné mladé ekonomy. Reagovali jsme tak na množství dotazů a žádostí o podporu ze strany studentů a mladých akademiků a výzkumníků.