3. ročník - NET 2016

3. ročník soutěže pro vysokoškolské studenty a studentky New Economic Talent 2016 má svého vítěze!

V pondělí 21. listopadu se konalo finále a naše studentská soutěž má již svého vítěze. Letošních 5 prácí bylo vybráno z celkového počtu obdržených 107 prací ze 48 zemí.

Do prvního kola postoupilo 89 prací ze 30 zemí. V prvním kole hodnotící komise vybrala TOP 12 prací a také udělila titul nejlepší bakalářské práce.

Podobně jako v minulých letech všichni finalisté, kteří přijeli do Prahy, předvedli vynikající prezentace a členové hodnotící komise ve složení Gerard Roland z University of California, Berkeley, Sergey Slobodyan z CERGE-EI a Andreas Menzel též z CERGE-EI, jim nabídli zpětnou vazbu a doporučení pro jejich budoucí výzkum.

Vítězkou letošního ročníku se stala Zsofia Komuves z Central European University a její práce s názvem: The Effect of Incarceration on Labor Market Outcomes in Hungary. Sdílené 2. místo obdržel Barna Elek Szabó také z Central European University s prácí s názvem: Short-term Trading and Informational Cascades in Financial Market, a Michal Šoltés z Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd Karlovy Univerzity s prácí s názvem: Optimal Unemployment Insurance, Distance to Frontier, and Endogenous Growth Model.

letošními finalisty byli:

Zsofia Komuves, Central European University
Práce s názvem: The Effect of Incarceration on Labor Market Outcomes in Hungary

Levente Lippenszky, Eötvös Loránd University
Práce s názvem:: Inflation Dynamics in New Keynesian Models with Cost Channel

Michal Šoltés, Institut ekonomických studií Fakulty sociálních věd Karlovy Univerzity
Práce s názvem:: Optimal Unemployment Insurance, Distance to Frontier, and Endogenous Growth Model

Barna Elek Szabó, Central European University
Práce s názvem: Short-term Trading and Informational Cascades in Financial Markets

Ondřej Tobek, University of Cambridge
Práce s názvem: In Search of Ultimate Low Frequency Liquidity Proxy

nejlepší bakalářská práce

Hodnotící komise vybrala práci Azizbeka Tokhirova z Westminster International University in Tashkents s názvem Remittances and Expenditure Behavior of the Household Members Left Behind: Evidence from Tajikistan a ohodnotila ji jako nejlepší bakalářskou práci. Přestože nebyla mezi finalisty, zasloužila si zvláštní uznání.

TOP 12

Následujících 6 prací se dostalo do „TOP 12″ (v abecedním řazení). I jejich předkladatelům patří naše gratulace.

Mohamed Abouaziza, University of Sussex
Paper: The Productivity Effect of Rest Pauses and Optimal Working Hours: Evidence from Hawthorne Experiments.

Rezo Beradze, International School of Economics at Tbilisi State University
Paper: Macro Stress Test – The Case of Georgia

Luca Flora Drucker, Eötvös Loránd University
Paper: The Effects of the 1999 Polish Educational Reform on Labour Market Outcomes.

Khilola Dushamova, Westminster International University in Tashkent
Paper: Breastfeeding and Son Preference: Evidence from Kyrgyzstan and Pakistan

Atanas Pekanov,University College London
Paper: Estimating the Effects of Macroprudential Policy Using a Small Open Economy DSGE Model

Shamil Sharapudinov,National Research University, Higher School of Economics
Paper: Factor-Biased Technological Change, International Trade, and the Skill Premium: Cross-Country Evidence

První kolo letošní soutěže je v tuto chvíli uzavřeno - výsledky budou zveřejněny v průběhu července 2016.

Druhé kolo se bude konat v listopadu 2016.

Termín pro podání přihlášek je posunut na 1. červen 2016

Podrobné podmínky soutěže a vyhlášení v anglickém jazyce, pro přihlášení do soutěže je třeba vyplnit tuto on-line přihlášku.

Pro více informací navštivte www.cerge-ei.cz/talent

postponed-deadline.jpg

Nadace CERGE-EI a CERGE-EI vyhlašují 3. ročník soutěže pro vysokoškolské studenty a studentky New Economic Talent 2016

Soutěž je otevřena zájemcům z bakalářských a magisterských oborů a čerstvým absolventům (do jednoho roku od ukončení studia), kteří se zajímají o současnou ekonomii.

Soutěž je mezinárodní, dvoukolová a probíhá v anglickém jazyce

Do prvního kola zasílají účastníci své písemné práce na libovolné ekonomické téma. Druhého kola, které proběhne v CERGE-EI v Praze, se zúčastní jen vybraní finalisté, kteří své práce představí před odbornou porotou.

První místo je odměněno peněžitou výhrou ve výši 1000 USD

a možností seznámit se se světovými kapacitami v oboru ekonomie díky účasti na speciálních akcích CERGE-EI (např. série Distinguished Speakers).

Termín pro podání přihlášek je 15. březen 2016

Pro více informací navštivte www.cerge-ei.cz/talent