Studentská soutěž New Economic Talent

Mezinárodní dvoukolová soutěž probíhá v anglickém jazyce. Je otevřena všem studentům bakalářského a magisterského studia jakéhokoliv oboru, kteří se zajímají o současné ekonomické otázky a chtějí lépe pochopit procesy, které “formují svět”.

- - -

"I’m very humbled to be here and to share the paper amongst other candidates. This experience has been remarkable, we got the chance to get feedback from distinguished panelists, and more importantly to just discuss economics, which is something that we love, and really look at how we can do even better for the future.”

Sitong, NET 2018 winner

"New Economic Talent competition is an amazing opportunity to challenge yourself, to get valuable feedback on your work, to talk to professors who are experts in their field, and to get to know the high-quality work at CERGE-EI. It is an incredible help to your career, but it is also a lot more than a shaping professional experience."

Zsófia, NET 2016 winner

5. ročník (2019)

Nadace CERGE-EI a CERGE-EI vyhlašují 5. ročník soutěže pro vysokoškolské studenty a studentky

Soutěž je otevřena zájemcům z bakalářských a magisterských oborů a čerstvým absolventům (do jednoho roku od ukončení studia), kteří se zajímají o současnou ekonomii.

Soutěž je mezinárodní, dvoukolová a probíhá v anglickém jazyce

Do prvního kola zasílají účastníci své písemné práce na libovolné téma z oboru makroekonomie, mikroekonomie, aplikované ekonomie nebo financí. Druhého kola, které proběhne na CERGE-EI v Praze, se zúčastní jen vybraní finalisté, kteří své práce představí před odbornou porotou.

První místo je odměněno peněžitou výhrou
ve výši 1 000 USD

a možností seznámit se se světovými kapacitami v oboru ekonomie díky účasti na speciálních akcích CERGE-EI (např. série Distinguished Speakers).

Termín pro podání přihlášek je 31. březen 2019

Podrobné podmínky soutěže a vyhlášení v anglickém jazyce najdete na www.cerge-ei.cz/talent, pro přihlášení do soutěže je třeba vyplnit tuto on-line přihlášku.

NET 2019 conditions

Máte-li dotazy, kontaktujte nás na talent@cerge-ei.cz