NET 2018 - 4. ročník.

Studentskou soutěž New Economic Talent pořádala
Nadace CERGE-EI a CERGE-EI
s cílem podpořit zájem o ekonomický výzkum mezi studenty.
Soutěž byla otevřená i pro studenty jiných oborů než ekonomie.

• Finálové kolo 4. ročníku.

V pátek 1. června se konalo finále a naše studentská soutěž má již svého vítěze. Podobně jako v minulých letech všichni finalisté 1. kola Sebastian Beug (Humboldt University of Berlin), Sitong Ding (London School of Economics), Kyung Woong Koh (Yonsei University), kteří přijeli do Prahy, předvedli vynikající prezentace a členové hodnotící komise ve složení Gerard Roland (University of California, Berkeley), Randall Filer (Hunter College and the Graduate Center, City University of New York) a Filip Matějka (CERGE-EI), jim nabídli zpětnou vazbu a doporučení pro jejich budoucí výzkum.

• Vítězem 4. ročníku se stal Sitong Ding

První cenu ve výši 1 000 USD udělila komise Sitong Ding za práci "Bounded Rationality in Rules of Price Adjustment and the Phillips Curve".

Sdílené druhé místo obsadili Sebastian Beugza práci “Federal Governments and the German Economy – An Empiric Exploration” a Kyung Woong Koh za práci “Snowballs and Dominoes: Towards a General Theory of Democratization Waves”.

Finalisté 1. kola. On-line přihláška. NET 2018 conditions.
Plakát NET 2018 ke stažení.

Podrobné podmínky soutěže a vyhlášení v anglickém jazyce najdete na www.cerge-ei.cz/talent.