Podpora konferencí, seminářů, panelových diskusí a kulatých stolů.

Nadace si klade za cíl šířit výsledky výzkumu mezi odborníky po celém regionu i ve světě prostřednictvím konferencí, seminářů, panelových diskusí či kulatých stolů.

Očekávané konference a semináře podpořené naší nadací v letošním roce.

• 35. výroční konference "European Association of Labour Economists" Praha 2023.

Nadace měla letos tu čest ve dnech 21.-23. září po sedmnácti letech být opět sponzorem výroční konference EALE. Na konferenci byly prezentovány poslední vědecké poznatky teoretického a aplikovaného ekonomického výzkumu. Konference opětovně splnila úlohu jako významné setkání akademických pracovníků, vládních a nevládních odborníků na problematiku trhu práce.

Více o konferenci eale2023prague.eu

• Sledujte AKTUALITY

Sledujte AKTUALITY, kde informujeme o dalších námi podpořených akcích.

Příklady podpořených akcí v posledních letech.

• Konference MuniMUN "2019: The Year of Integrity“.

Mezinárodní studentská konference MuniMUN 2019 simulující práci OSN, se uskutečnila ve dnech 17. – 20. října 2019 v Brně v budově Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity. Události se zúčastnilo celkem 32 účastníků dohromady z 15 zemí světa. V roli delegátů byli ve třech výborech konfrontováni globálními problémy, na které měli prostřednictvím diplomatických soft-skills a demokratického dialogu hledat udržitelné řešení, jež byly v závěru odprezentováni formou rezolucí.

• VII. Bienální konference České společnosti ekonomické, 2012.

Celodenní mezinárodní konference, která dává prostor též pro neformální diskuse účastníků během přestávek v kuloárech. Od roku 2000 se konference koná každé dva roky a dává velký prostor účasti nastupujícím mladým ekonomům jak z řad doktorandů, tak některých studentů magisterských programů. Je otevřená i účastníkům ze zahraničí, kterých se vždy účastní celá řada. Konference přijímá práce a umožňuje prezentace primárněv angličtině, případně i v češtině a slovenštině.

• Seminar Series na CERGE-EI, 2015.

Cílem těchto seminářů je napomoci nejen studentům CERGE-EI rozvíjet jejich výzkumné záměry a zároveň slouží k výměně nejnovějších poznatků v oboru. Tematicky se semináře orientují na oblasti makroekonomie, aplikované mikroekonomie a mikroekonomické teorie. Přednášející pocházejí z prestižních ekonomických kateder světových univerzit a obchodních vysokých škol – Business Schools. Semináře jsou v anglickém jazyce bez simultánního překladu.

• Výroční kongres EALE Praha, 2006

Na Kongresu byly prezentovány poslední vědecké poznatky teoretické a aplikovaného ekonomického výzkumu. Kongres sloužil také jako významné setkání akademických pracovníků, vládních a nevládních odborníků na problematiku trhu práce.

Kongres byl, mimo jiné, i místem setkání a prvních prezentací doktorandů z Evropy. Mezi účastníky byli špičkoví evropští a i světoví vědci v oboru ekonomie trhu práce a příbuzných oborů. Mnozí z účastníků byli autoři článků v předních evropských ekonomických časopisech.

• 7. mezinárodní konference "Economic Aspects of Sustainable Use of Natural Resources," 2013.

Vědecká konference organizovaná Českou zemědělskou univerzitou - Institutem tropů a subtropů (ITS), která má charakter mezinárodní konference s angličtinou jako jednacím jazykem a je určena k prezentaci výsledků vědecké práce především studentů doktorského studia a vybraných studentů magisterského studia. Účast na konferenci je pro studenty i pedagogy zdarma. Každým rokem se konference účastní v průměru 35 aktivních účastníků z české republiky i ze zahraničí, kteří prezentují své vědecké výsledky formou přednášek nebo posterových sdělení.

• Seminář „Ekonomická žurnalistika na téma vnitřního trhu EU,“ 2015.

Asociace pro mezinárodní otázky uspořádala v roce 2015 nadací podpořený odborný seminář věnující se tématu ekonomické žurnalistiky a sdílení zkušeností v tomto oboru ze zahraničí, zejména Velké Británie, Nizozemska, Slovenska, Maďarska a Polska. Projekt byl inovativní právě v tom, že diskutoval otázky, které bývají v českém kontextu spíše opomíjeny, na srovnání se zahraničím v mediální branži také často nezbývá čas nebo jednoduše není vůle. Přínosem akce bylo také síťování mezi jednotlivými novináři, které proběhlo nejen na semináři samotném, ale i během společné večeře předcházející samotné akci.